Jungle - Reisverslag uit Cuzco, Peru van Renze Vonk - WaarBenJij.nu Jungle - Reisverslag uit Cuzco, Peru van Renze Vonk - WaarBenJij.nu

Jungle

Door: Renze

Blijf op de hoogte en volg Renze

22 December 2006 | Peru, Cuzco

Zo weer een paar dagen avontuur beleefd, dus moet mn blog maar weer eens updaten. afgelopen week een hoop meegemaakt, maar zal het kort houden. Eerst 2 dagen in Lima gezeten om de stad te zien. Een aardige stad met een paar mooie gebouwen in het centrum, maar grote steden zijn niet echt mijn ding. Alles is altijd ver weg van elkaar, de taxis zijn duur en iedereen probeert je af te zetten. Die avond maar even een keertje bij de Burger King en McDonalds gegeten (Pieters idee, en in beide toko´s aangezien we nog honger hadden). Daarna maar ergens bier gaan drinken in een of andere vage tent. Het bier was relatief goedkoop, maar al snel bleek waarom. We werden vergezeld door een aantal dames die ons dronken wilden voeren en (hoe zeg ik dat fatsoenlijk?) interesse schenen te hebben in bepaalde handelingen. Was wel mooi om mee te maken, alleen jammer dat ze alleen spaans spraken en dan is een gesprek moeilijk te onderhouden... Na 2 biertjes zijn we maar uit voorzorg weg gegaan... Moet natuurlijk wel aan Marianne denken.

De 2e dag in Lima naar een ex-studiegenoot toegegaan om daar te overnachten. Ik had wel het vermoeden dat ze rijk was, maar dit sloeg alles. Een groot huis in een dure wijk van Lima, zwembad, het hele huis vol kunst, antiek en zilverwerk, en maarliefst 6! autos. Iedereen had er zijn eigen auto, en niet onaardige autos... Met haar de hele dag een beetje rondgereden in Lima, lekker chique gegeten en vervolgens nog een biertje gedronken. Mooi om eens bij een lokale familie thuis te komen.

Daarna zijn we naar Cuzco gevlogen om meteen door te vliegen naar de jungle. Ik had een basic resort verwacht, maar ons resort bleek een zwembad te hebben, een pooltafel, een tafeltennistafel, een cocktailbar, luxe prive bungalows met eigen badkamer en hangmatten. echt bizar. Niet echt wat ik in Maleisie in de jungle had gezien.

Gedurende de jungletochten een hoop dieren en bos gezien: o.a. kaaimannen, apen (die uit je hand bananen kwamen eten), een miereneter, een mega cavia, papagaaien in alle kleuren, een tarantula, en nog een 100 tal vogels, vlinders, insecten etc.

Beetje jammer alleen dat de rest van de groep uit oude mensen en een gezin bestond. Niet echt mijn favoriete gezelschap maargoed, in het resort konden we ons wel vermaken.

Mijn camera leek er trouwens in de jungle de geest aan te geven. Nadat hij al eerder een paar lichte kuren had vertoond, ging hij nou helemaal niet meer aan (voor 2 dagen). Gelukkig doet ie het nu weer als vanouds, maar ben er toch niet helemaal gelukkig mee. Waarschijnlijk kan ie niet zo goed tegen de luchtvochtigheid of de warmte ofzo. Een Canon zou het toch beter moeten doen...

Nu eerst verder Cusco verkennen en meteen door naar Machu Picchu met de Inca Trail.

• 26 December 2006 - 11:55

Tilly :

Renze ik mis je (keukenla), want toen ik als verdiepingsmoeder je zo vertrouwde theelepels wilde lenen, was de hele la leeg! Wat nu...Bleek je in Peru te zitten. Ik wens je mooie tijd....Tot ziens Groeten van de schoonmoeder van Andre