hiking in de Andes - Reisverslag uit Huaraz, Peru van Renze Vonk - WaarBenJij.nu hiking in de Andes - Reisverslag uit Huaraz, Peru van Renze Vonk - WaarBenJij.nu

hiking in de Andes

Door: Renze

Blijf op de hoogte en volg Renze

15 December 2006 | Peru, Huaraz

Nu we de van de kust vertrokken zijn, zijn we meteen maar het hooggebergte ingegaan. Al die tempels, piramides en archeologische opgravingen zijn allemaal leuk en aardig, maar er is zo weinig te beleven.

Maar eerst even wat goed nieuws; heb net te horen gekregen dat ik officieel afgestudeerd ben. Heb een 7 gekregen voor mijn scriptie, dus mag straks eindelijk drs voor m´n naam zetten :)

Na een dagje mountainbiken zijn we gisteren echt de bergen ingetrokken om te gaan hiken. Het gebied heet hier de Cordillera Blanca, en dat is goed te zien. Overal zijn bergtoppen met ijs bedekt en de toppen zijn tot 6700 meter hoog. Echt een prachtig gezicht als je zo die bergen inloopt. Eerst moesten we 3 uur met een minibusje en het is echt onvoorstelbaar hoeveel mensen ze in zo´n busje krijgen. De busjes zijn ongeveer vergelijkbaar met die in NL (de bekende 9persoons busjes) en dan net iets lager. Ik denk dat er zeker 21 mensen in het busje hebben gezeten... En dan te bedenken dat een groot deel van de weg zeer slecht is met overal kuilen. Niet echt een confortabele rit dus...

Na een paar uur klimmen hebben we de tent opgezet (die onze gids gedragen had) en daarna nog even wezen chillen en spaghetti eten. Aangezien het donker werd, en er verder toch niets te doen was zijn we maar om 18.00 gaan slapen! Zo vroeg ben ik volgens mij nog nooit naar bed gegaan, maar er waren niet echt andere opties...

Beetje jammer alleen dat ik ´s nachts om 01.30 alweer wakker was en niet meer slapen kon vanwege de kou (het was ongeveer 0 graden...) Uiteindelijk toch wederom in slaap gevallen en om 06.00 alweer wakker geworden door de zon, en de koeien die naast onze tent stonden te grazen...(en dat op 4500 meter hoogte) Wel grappig gezicht, je komt je tent uit, staan er 10 koeien om je heen te grazen.

Daarna het laatste stukje geklommen tot een azuurblauw meer met een prachtig uitzicht.

Nu verder met de nachtbus naar Lima en dan vliegen naar Cuzco om Machu Pichu te bekijken.

• 15 December 2006 - 22:16

Maya:

Proficiat!!!Met je cijfer voor je scriptie. En ook een fijne tijd in Cuzco. Wij redden het hier echt nog wel "even" zonder jou. Hartelijke groeten van Maya

• 15 December 2006 - 22:40

Pieter:

Zo te zien heb je het erg gezellig. Heb je nooit last van de hoogte??? Doe de groeten aan uuuu mezelf...

• 16 December 2006 - 00:10

Paul:

Vonk,

Supermooie foto's!! Mijn handen jeuken.

En gefeliciteerd met je scriptie en outperformance!

• 17 December 2006 - 11:22

Bram:

Jullie kunnen mooi verse melk krijgen voor de Brinta. Oja de Sint heeft je fotoruimte vergroot.

• 18 December 2006 - 17:58

Koos:

Joo Vonk!
    Mooie verhalen weer hoor, en gefeliciteerd met je scriptie! In Nederland mag je ook best eens een tentje opslaan bij mij thuisthuis, dan staan die koeien er 's ochtends ook wel ;)
    GrtKoos