Machu Picchu
Door: Renze
Blijf op de hoogte en volg Renze
27 December 2006 | Peru, Cuzco
Uitendelijk na ongeveer 4 uur vertraging toch vertrokken met een groepje van 5 (wij, 2 Fransen en een Canadees). Na een paar uur lopen stond onze tent al klaar en was het tijd voor avond eten en de lunch. En het eten was uitstekend, elke dag 3 gangen voor lunch, en 2 gangen voor avond eten, plus de gebruikelijke coca thee, koekjes, popcorn etc.
De 2e dag was de hele dag bergop en dat was ene aardige klim: van 2500 meter naar 4200 meter. Na een paar keer wachten zijn Pieter en ik maar in ons eigen tempo doorgelopen. Na een 1,5 uur lopen toch maar even wachten. We waren inmiddels alle porters (en die lopen hard, weliswaar met 30 kilo bagage maar toch) en veel andere lopers voorbijgelopen . Na 45 minuten kwamen de Fransen eindelijk opdagen en na 1u10 eindelijk onze Canadees. De Fransen waren zelfs bereid om toe te geven dat Nederlanders superieur zijn ten opzichte van de Fransen :)
De 2e en derde dag een hoop Inca ruines gezien en het pad is werkelijk waar fantastisch. Overal mooie uizichten, orchideen, en Inca ruines.
Uiteindelijk de 4e dag vroeg (04.00 ipv 05.00) opgestaan om Machu Picchu in zonsopgang te zien vanaf de zonnepoort. Wij als een gek naar boven rennen om als eerste boven te zijn (het was al licht toen de poort open ging). Beetje jammer dat de rits van mijn tas kapot ging en ik de tas in mijn handen moest dragen. Pieter was echter wel als eerst van 100 mensen boven. Beetje een anti-climax alleen dat het zwaar bewolkt was en er niets van Machu Picchu te zien was.
Verder Machu Picchu een beetje bekeken en dat was wel erg mooi om te zien, zie foto´s.
De terugreis bleek alleen een beetje slecht geregeld. Er was geen reservering gemaakt voor de treinreis rerug naar Cuzco, en alle treinen waren vol. De gids had geen geld meer om ons up te graden, dus moesten we zelf bijlappen om nog naar Cuzco te kunnen (in een duurdere klasse). Eenmaal in Cuzco deden ze ook nog moeilijk om ons geld terug te geven. Erg slecht geregeld allemaal. Daarbij bleek ook nog eens dat we veel meer betaald hebben dan andere mensen uit onze groep. Op zich wel een goede prijs, maar bij zo´n slechte maatschappij toch te veel betaald...
Nu eerst even een dagje uitrusten om vervolgens naar Bolivia te gaan.
27 December 2006 - 16:52
Jiska:
Mañana, mañana... wen er maar aan. Veel plezier in Bolivia. -
27 December 2006 - 17:02
Paul:
als je terug bent zul je je nooit meer druk kunnen maken om een vertraging van 5 minuten met de trein. Zoals Jiska al zei: mañana, mañana...