laatste dag - Reisverslag uit Pisco, Peru van Renze Vonk - WaarBenJij.nu laatste dag - Reisverslag uit Pisco, Peru van Renze Vonk - WaarBenJij.nu

laatste dag

Door: Renze

Blijf op de hoogte en volg Renze

20 Januari 2007 | Peru, Pisco

Morgen gaat mijn vliegtuig terug naar Amsterdam en zit deze trip erop. Dit is dan ook mijn laatste blog over de afgelopen dagen. Gelukkig de laatste week nog veel dingen gezien en gedaan.

Allereerst zijn we bij Arequipa de Colca Canyon ingeweest voor 2 dagen. Dit is een van de diepste canyons ter wereld, al is ie niet zo stijl als de grand canyon bijvoorbeeld. Het mooie is wel dat overal terassen zijn aangelegd voor de landbouw. Erg mooi om te zien. De eerste dag gingen we eerst naar een zwembad met heerlijk 42 graden warm water. Helemaal mooi werd het toen ze zelfs bier kwamen serveren in het zwembad:) Het voelde zelfs even als in ons zwembadje op de hoendiepflat in de zomer.

De eerste avond stond er folklore muziek op het programma. Werkelijk verschrikkelijk. Sommige mensen vonden het wel leuk, maar ik heb het niet zo op die traditionele dansen met traditionele muziek.

De 2e dag moesten we vroeg opstaan om de condors te kunnen bekijken. Uiteindelijk kwamen er 3 condors opdagen die een beetje rondjes vlogen. Erg toeristisch, maar wel mooie beesten om een keer te zien.

De dag erop zijn we met een mini vliegtuigje voor 4 personen over de Nazca lijnen heengevlogen. Ik hoorde dat RTL travel net een uitzending erover heeft gemaakt. Ze zijn niet allemaal even makkelijk te spotten maar met een beetje moeite goed te zien. Het enige probleem was dat ik halverwege de vlucht toch wel een beetje misselijk werd. Er was namelijk behoorlijk veel turbulentie, en het vliegtuig schiet echt heen en weer, van links naar rechts. De 2e helft van de vlucht heb ik me dan ook meer bezig gehouden met niet te kotsen, dan met het naar buiten kijken.

Dezelfde dag zijn we doorgegaan naar een oase midden in de woestijn. Mooi hotelletje, met zwembad, strandstoelen, en een bar naast het zwembad. Mooi backpacker paradijs. Dezelfde middag zijn we nog met een buggytour gegaan (tevens sandboarden), en dat ging hard! Mooi om met zo´n buggy over de zandduinen te racen. Alleen niet zo confortabel. Het sandboarden leek in eerste instantie heel simpel. De eerste heuvel was ik zo beneden, maar toen ze een paar honderd meter hoog werden werd het lastig. Je board is namelijk gewoon een houten plank die vrijwel recht is. Een klein foutje en je ligt dus in het zand. Sturen ging ook niet zo makkelijk als met snowboarden (o.a. door kutbindingen) en ik ben dan ook meerdere malen behoorlijk hard over de kop gevlogen door het zand heen. Niet erg goed voor je hoofd in ieder geval. Heb 2 dagen met behoorlijke koppijn rondgelopen...

Gisteren zijn we naar Pisco gegaan om vandaag naar een eiland te kunnen gaan. Ook wel de Galapagos voor de armen genoemd. Dit omdat het er sterft van de vogels, pinguins, zeeleeuwen, en andere beesten (en omdat de Galapagos stinkend duur is). En echt, het waren er miljoenen, niet te doen zoveel als dat er op een eiland passen. Verder nog dolfijnen en pelikanen gezien om het feest compleet te maken.

Nu is het alleen nog Lima waar we naartoe moeten om morgen onze vlucht terug te pakken.

Iedereen die op mijn vorige berichten gereageerd heeft, erg bedankt. en Zodra ik weer tijd heb in Nederland gaan we sowieso bier drinken. Ookal zit ik straks aan de andere kant van het land in Maastricht, en ben ik straks arbeider, een biertje gaat er altijd in.

• 20 Januari 2007 - 23:23

Koos:

Vonk! Wat heb jij toch een mooie gekkigheid uitgehaald tijdens die reis! Supermooi om te lezen :D

Daarnaast was RTL Travel ook ooit bij dat sandboarden en toen brak iemand in beeld zn schouder (ging uit de kom). Dus die 2 dagen hoofdpijn zijn nog te doen ;)

Hee, goede terugreis, doe de groeten aan Pieter en spreek je snel!

Groet,
    Koos

• 20 Januari 2007 - 23:47

Paul:

bier!! Heb net met Kees Boerema al ff gekeken hoe ze smaakten en ging prima!

• 21 Januari 2007 - 10:46

Gerben:

Hier in Groningen wil het deze winter maar niet sneeuwen, het zwembadje ligt dus nog steeds in de kast.

Goede reis, Gerben

• 21 Januari 2007 - 11:31

Bas:

maar eerst....

snowboarden!!

• 21 Januari 2007 - 14:54

Michiel:

Mooie verhalen Renze! Het bier staat koud...